Synaps

Synaps är en ideell förening och ett nätverk med syfte att skapa en mötesplats för hållbar utveckling i Lunds kommun.

Vi som driver Synaps är ekologerna Kristina Karlsson Green och Josefin Madjidian, landskapsarkitekten Elin Werner och arkitekten Katarina Eriksson. På Stenkrossen arrangerar vi mindre evenemang och föredragserien "Synaps bjuder in", allt med en hållbarhetsprofil. I vår kommer dessa att ske i samarbete med Globalklubben/ABF.

Just nu är följande datum satta, men håll ögonen öppna för fler:

  • 14 MARS: KIMBERLY NICHOLAS FRÅN LUCSUS, LUND UNIVERSITY CENTER FOR SUSTAINABILITY STUDIES
  • 11 APRIL: MAX ÅHMAN: ”SKA VI HA KLIMATÅNGEST ELLER FINNS DET SKÄL FÖR OPTIMISM?”

Hållbarhetsfestivalen i Lund 2017

I maj 2016 arrangerade vi Hållbarhetsfestivalen: Lund 1000 år till på Mejeriet. Just nu planerar vi inför en ny festival. Hållbarhetsfestivalen 2017 kommer att ske i samarbete med Lunds universitets Hållbarhetsvecka. För mer information se festivalens Facebook-sida Hållbarhesfestivalen 2017.

Vi vill att festivalen ska vara en plats för stimulerande kunskapsutbyten mellan allmänhet, föreningar, företag, kommun och universitet. Vi vill visa hur mycket man kan göra i sin vardag för att bidra till en hållbar stad, oftast utan några större uppoffringar. Samtidigt vill vi diskutera hur det kan bli ännu bättre - hur det kan bli lättare för individer att göra rätt och vad kommunen, företag och föreningar kan bidra med. Föreningar och organisationer som på olika vis jobbar med hållbarhet kommer att presentera sig tillsammans med lokala företag som säljer sina ekologiska och rättvisemärkta produkter.

Vill du vara med bland dem? Har du förslag på intressanta talare (kanske du själv) eller tankar och idéer om vad du skulle vilja se under festivalen? Tveka inte att höra av dig och sprid gärna detta vidare till dem du tror är intresserad!

Har du förslag på föreläsare till kommande "Synaps bjuder in"? Vill du gå med i nätverket? Är du allmänt intresserad av hållbarhetsfrågor och vill veta mer om vad vi gör framöver? Hör av dig!

Kontakt

synaps@synapslund.se

Följ oss även gärna på Facebook (Synaps Lund) och Instagram (@synapslund) för de senaste uppdateringarna och tips även på andra evenemang som handlar om hållbarhet på ett eller annat sätt.

Lunds kommun

Skicka brev

Lunds kommun

Box 41, 221 00 Lund

E-post

stenkrossen@lund.se

Besök oss

Kastanjegatan 13, Lund